fakta-faktakesihatan

tepat pada sasaran

tepat pada sasaran
suasana menarik diBukit Broga 2012

Followers

LCD Tex


LCD Text Generator at TextSpace.net

Wednesday, July 20, 2011

DUIT SYILING LAMA BERHARGA

SEKARANG DUIT SYILING PON BOLEH JADI DUIT BALIK
DENGAN ADANYA PENGUMPUL BARANG-BARANG YANG BERMINAT UNTUK MEMBELI DUIT SYILING TERSEBUT.


Menurut cerita lagi duit siling lama lima puluh sen boleh mencapai sepuluh ribu (rm10,000) manakala duit siling dua puluh sen mencapai lima ratus (RM500) sekeping.


Ada yang mengatakan si pembeli duit syiling ini megikut kepercayaan mereka sendiri atau sebagai hobi mengumpul syiling lama.


Benar atau tidak kepada para pengumpul duit siling lama jangan pecah tabung ye.
Lagi lama syiling tersebut lagi tinggi harga yang akan dibeli

Syiling mengikut tahun :

1969 -1sen , 5sen , 10sen
1970 -5sen,10sen,50sen
1972-1sen,5sen,10sen,20sen,50sen
1974-1sen,5sen,10sen,20sen,50sen
1975-1sen,5sen,10sen,20sen,50sen
1976-50sen - Harga sekarang Meningkat
1983-5sen,20sen
1984-5sen,10sen,20sen 
1985-10sen,20sen
1986-5sen,10sen,20sen
1987-10sen
1995-20sen
1996-20sen
1999-20sen
2003-20sen
2006-50sen

saya dapat info ini pon dari saudara saya

Jika ada syiling tersebut boleh tinggalkan comments  dan saya akan sentiasa update mengenai turun naik harga duit syiling tersebut 

jika ada sila  call atau msg no : En Syafiq : 017-2640272

105 comments:

  1. semua duit nie ko nak ka?? aku akan cari k.,...kalau dapat la

    ReplyDelete
  2. jika ada sila call atau msg no : 0172640272

    ReplyDelete
  3. sy ada 10sen 1972 dan 50sen 1975 untuk dijual.
    harga: 15ribu (nego)
    cll 0174513304....spa cepat dia dpt...tngu nk letgo ja...

    ReplyDelete
  4. saya ada duit rm50 tandatangan aishah n syiling 20sen tahun 1967, 1968, 1973, 1976, 1977, 1980, 1982 dan 1988 dan saya juga ade koleksi syiling 10sen tahun 1976, 1981 dan 1988.. terdapat juga koleksi 10sen dan 20sen...berminat sila email ke antaremail@yahoo.com...atau kol ke no 013-6900731...sape cepat die dapat.. harga boleh runding

    ReplyDelete
  5. Anak Sedara saya ada syiling 1/4 sen.sapa2 berminat boleh hubungi saya kat 0179611662 atau email andre_man02@hotmail.com

    ReplyDelete
  6. saya ada duit syiling rm5 ringgit..belakang gamba tengku abdul razak..sesiapa yang berminat..boleh hubungi saya..bayak lagi duit malaya lama2 yg saya ada..0173673896..akbar..sape dpt dia dpt..

    ReplyDelete
  7. Hello,saya nak tanya ni..sbp saya ada bnyak kumpul syiling lama ni..dah jadi hobi saya untuk mengumpul duit lama tu..
    saya nak tahu sama ada duit ni berapa harga..hehex..

    10sen-1967,1973,1976,1980,1983.
    20sen-1986,1979,1981,1982,1987,1988.

    berapa harga syiling2?
    ada apa2 hal..call me,0198902505.thnk

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.malaysiancoin.com/2012/09/senarai-lengkap-harga-duit-lama-malaysia.html

      Delete
  8. slm..duit saya len skt..duit borneo lm..plg tua 1920(tp tak tau letak kt mn nnt cr blk ), 5 cents 1941,5 cents 1948&50,10cents 1943,1cent 1940..

    yg len kotor sapa tau mcmn nak bersihkn?pki kola ok tak?tak menjejaskan mukanya ker?

    sapa yg berminat leh kol
    yull 0198315717

    ReplyDelete
  9. Salam, saya ada syiling 20sen dari tahun 1975-1980. brape nilainya sekarang? bolehla email ke muadznajwa@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Hmmm saya ada syiling 10sen 1967 dan 20sen 1973 klau nak email
    ramsulslur@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. jom sembang dari cari koleksi syling dan duit kertas di melaka. byk kedai antik. Jom pi Melaka jangan lupa Homestay Seri Cempaka, Melaka http://bajethomestay.wordpress.com atau call je 0103342414 Affandi Ismail

    ReplyDelete
  12. aku ada syiling empat segi,brlubang kat tgh,6segi dan dari rata kat dunia dari malaya,brunei,indonesia,usa,hongkong,china dll.yg lama sekali 1943(malaya),1977(usa) dan yg 20-10tahun..xlarat nk senarai nt aku snap image letak kat...
    betul ke ada harga syiling2 ni?

    ReplyDelete
  13. Syiling rm1 tahun 1971 dan rm 1 1957-1982 tade org nk beli ke??law ada sms or call 0123492416

    ReplyDelete
  14. syiling 50sen thn 1978 laku tk??mklum blas dkt uzier93@yahoo.com.tq

    ReplyDelete
  15. Spe nk duit syiling 50 sen lama tahun 1967 yg berbelah tepi..harga rm 3000..kalau berminat kol 0142247387..

    ReplyDelete
  16. saya ade duit lama se ringit lama tahun 1877-1977nak beli tolong replay

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. if u dunno numismatiC dun speCulate on this rumor la...these Coins arent keydate Coins....plse

    ReplyDelete
  19. sy ada duit syiling peringatan syiing perak 25 ringgit dan 10 ringgit.sapa2 yang berminat boleh sms/call 0168812742

    ReplyDelete
  20. nama saya tan hock lun, saya ada duit syiling 20 sen 1982. Jika saya jual duit syiling tersebut kepada anda, berapa saya akan dapat? e-mail address saya, monkeyking_thehulk@hotmail.com

    ReplyDelete
  21. saya ada banyak duit 50 sen lama belah tengah . tahun 1969. siapa berminat call/msg saya 0195503202 @ emel saya tham_chang_shing@yahoo.com.
    harga-rm500 1 keping.

    ReplyDelete
  22. Hubungi saya jika berminat dengan syiling 50 sen 1975 belah tepi. msg shj *123108566

    ReplyDelete
  23. duit 50 sen taon 1956,1976,1978
    duit 20 sen taon 1948
    duit 10 sen taon 1918
    duit 1 sen taon 1957,1962
    duit 1 sen sarawak taon 1890,1886
    duit 1 sen kertas 1 july 1941
    duit 1 dollar malaya taon 1953
    duit 10 dollar malaya taon 1941
    duit syiling arab bergambar masjid
    cll 0105295102 kalaw berminat

    ReplyDelete
  24. saye ade 5sen tahun 1978 , 10sen tahun 1967 , 20sen tahun 1988 dan 5ringgit syiling tahun 1890-1990 peguasa tempttatan ke-100 tahun , kalau berminat telefon saye 0176919109 (farid)

    ReplyDelete
  25. jika ada sesiapa ingin menjual duit 50sen tahun 1976
    sy akan membeli.

    my contact: shah: 017 366 7349

    ReplyDelete
  26. saya ada syling 50 sen berbelah tgah 1967/1968..and syiling 1 ringgit 1971. sape berminat sila call saya..0147198195 harga boleh runding.. :D

    ReplyDelete
  27. sy pon ade byk koleksi.
    http://kucenmaster.blogspot.com/2012/11/hobi-mengumpul-duit.html?m=1

    ReplyDelete
  28. saya ada duit syiling 50sen tahun 1967 berbelah tengah dan duit kertas rm1 dua kepala dihadapan dan juga dibelakang permukaan wang kertas tersebut..saya ingin bertanya adakah bernilai kedua-dua wang tersebut..respon emailkan kepada saya: kldownfuns@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  29. saya ada duit syiling rm1 tahun 1976 beserta ukiran semua bendera negeri di Malaysia. kalau minat, my twitter: FaezMhd

    ReplyDelete
  30. boleh saya tanya saya memiliki duit syiling 1/2 cent tahun 1801 dari straits settlements, dan gambar belakangnya queen victoria kalau la ada nilai berape agaknya?

    ReplyDelete
  31. Kalau syiling 1 ringgit rancangan malaysia kelima..?

    ReplyDelete
  32. SYILING RM1 SEMPENA 30THN MERDEKA HARGA BERAPA ERK...SY ADA

    ReplyDelete
  33. sya ada duit syiling yg awak ingin kan..klau nk boleh email sya d baby_grunz92@yahoo.com

    ReplyDelete
  34. or boleh email sya at dayahika92@gmail.com

    ReplyDelete
  35. Salam,

    Sy ade menyimpan duit syiling 50sen berbelah tengah 1968. sesiapa berminat sila email: mhamizanomar@gmail.com

    ReplyDelete
  36. saya ada duit syiling 20 sen tahun 1948 . . jika berminat boleh hubungi saya di azzri@casaria.com.my

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  38. saya ada duit syiling 1 sen malaya zaman jajahan british tahun 1939..siapa mahu call 0192424239

    ReplyDelete
  39. BARANG BAIK SUKAR DI JUMPAI TAHUN 1957 MALAYA AND BRITISH BORNEO COIN QUEEN ELIZABETH THE SECOND
    50 cen terbelah tepi...
    0145333514

    ReplyDelete
  40. Saya mempunyai beberapa syiling RM1 peringatan Malaysia seperti Seratus Tahun Getah Asli Malaysia 1877-1977, Bank Negara Malaysia 35th Annual Conference 1986, Tun Hussein Onn Rancangan Malaysia Keempat 1985, dan syiling2 luar negara. Harga boleh dirunding.

    Jika berminat, hubungi: 0183636792 (DINIE)

    ReplyDelete
  41. saya ada duit syiling bertulis sultanate of brunei,yang mempunyai gambarr bintang d hadapan dan bertulisan jawi. . jika berminat email sya d junainkiman@yahoo.com.

    ReplyDelete
  42. sesiapa yang ingin beli syiling RM1 perak( tahun tak pasti) atau syiling satu sen King Edward tahun 1907 sila hubungi saya 019-7601545 / arieylspencer@yahoo.com

    ReplyDelete
  43. Salam...saya mempunyai beberapa keping syiling lama yang ingin dijual spt:-
    1. RM 1 Rancangan Malaysia Kelima 1986-1990
    2. RM 1 Parlimen Tahun 1986
    3. RM 1 Rancangan Malaysia Keempat 1981-1985(Gambar Tun Hussein Onn)
    4.RM 1 25 Tahun Merdeka 1957-1982(Gambar Tuanku Abd rahman)
    5.RM 1 Rancangan Malaysia Ketiga 1976-1980(Tun Abd Razak)
    6.RM 1 Sambutan abad ke-15 Hijrah 1401.
    7. 1 Ringgit Ulangtahun ke 25 KWSP 1976.
    8.Beberapa keping duit syiling lama luar negara (Ratu Elizabeth ii Australia)dan negara2 eropah lain serta asia.. Jika berminat sila e-mail saya di azrule81@gmail.com.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  44. duit 50 sen taon 1956,1967,1968
    duit 20 sen taon 1948,1954
    duit 1 sen taon 1957,1962
    duit 1 sen sarawak taon 1890,1886
    duit 1 sen queen victoria taon 1872
    duit syiling arab bergambar masjid
    syiling the prince of wales an lady diana spencer 1981
    duit kertas 1 sen 1 july 1941
    duit kertas 1 dollar malaya taon 1953
    duit kertas 10 dollar malaya taon 1941
    cll 011-16698102 kalaw berminat

    ReplyDelete
  45. nak tanya nilai duit 1 sen malaya and british borneo berapa????

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. 50 sen berbelah tahun 1969,1977,1981,1991...20 sen tahun 1967,1973,1976,1981,1982,2006....10 sen tahun 1967,1968,1973,1976,1977,1990,1991,2001,2002,2004,2005,2007,2008,2010,2011.....tu jer yg saya ada kalau nk boley call saya 0175327960(MOHD AZIZ)

    ReplyDelete
  48. Sy ade duit syiling 50 sen berbelah taun 1968... Kalau berminat Emil kt muhammadizwan159@yahoo.com....Thnkz

    ReplyDelete
  49. Selamat petang, saya ada duit syiling lama 50 sen berbelah tahun 1967.kalau berminat boleh email norazmi85@gmail.com atau col dan sms 0166384686.tq

    ReplyDelete
  50. Assalam,,,,,sye ade 50sen tahun 1977,1978 dan 2006 untuk dijual berminat cll ye,0147184710,jamal

    ReplyDelete
  51. syiling 1 sen 1920 rm brp skrg ?? tlg inform ya :)

    ReplyDelete
  52. aq ade siling king george vi 1sen 1939 n 1ringgit tun husin on

    ReplyDelete
  53. Salam,
    Baru-baru nie ada acara lelongan di Muzeum Negara oleh Persatuan Numismatik Malaysia. 3 keping syiling 50sen tahun 1971 dan 1973 dijual lebih dari RM150.oo. Berganda-ganda dari nilai muka. Kalau ada syiling parlimen yang cantik-cantik tu UNC simpanlah...

    ReplyDelete
  54. salam saya ada beberapa keping syiling lama china, ada yg berbentuk gambar naga dan kuda dibahagian belakang ada tulisan cina, satu lagi berbentuk gambar lelaki dan perempuan sedang minum teh cina dan berlubang empat segi di bahagian tengah, dan satu lagi gambar kepala lelaki cina dibelakang gambar kapal layar tongkang, jika ada info nilai sila call saya di no 0125873030

    ReplyDelete
  55. Sy ada syilng 1sen tahun 1943 segi 4..klau bminat call je k 0148206897

    ReplyDelete
  56. syiling 50 sen 1967,1968,1969 berminat 017 6658674 aduka atau email ke adukasunanta05@yahoo.com

    ReplyDelete
  57. Saya ade syiling 50sen thn 1968(belah tgh), 1982, 1980,2002 (tlsn kabur), 2003..20sen thn1973, 1980, 1981, 1982 n 2004...10 sen 1968, 1976, 1977, 1979, 1980, 1981, 1983, 1999(tlsn kabur) n 2003..mnt col zafrey 0193711629
    Last 1 sen copper thn 2001

    ReplyDelete
  58. salam..duit mesir tahun 1293 hijrah brape nilainye? skang dah 1434 hijrah kalo x silap...

    ReplyDelete
  59. kalo ada sesapa leh bgtau emel kt badrules23@gmail.com

    ReplyDelete
  60. Salam...sy ada syiling 5sen tahun 1982 & 1ringgit tahun 1971 utk diletgo..harga boleh dirunding..call sy ditalian 0199231096 atau boleh whatsap..tq

    ReplyDelete
  61. Akum.sAya ade duit syiling lama.queen elizabeth 2.tahun 1994.untuk di jual.d.g.reg.f.d.1994.kalau berminat.sila hubungi saya.fadli.01111252262.hrga 10 ribu.blh nego.

    ReplyDelete
  62. saya ada duit zaman hang tuah , tak tahu laa betul ke tak ,
    agak2 bapee price tok hargaa tuh ek low betul , xtahu laa nk jual dekat mana , luriahkniduhellas@yahoo.com pape kang cari kat fb k , sape payung dapat duitt kopii :)

    ReplyDelete
  63. NAK DUIT RM1 PATA..?BOLEH JUAL BAPER?

    ReplyDelete
  64. saya ad 20sen thun 1948....call saya 012901801

    ReplyDelete
  65. Xwujud la syiling ni sume..
    Adoyaii..
    Klu ade pun fake..

    ReplyDelete
  66. Saya ad duit 1/2 sen. .tahun 1932.kalau berminat sila cal saya 0177461226...

    ReplyDelete
  67. saya ada syiling m.theresia tahun 1780,singapore 1971,elizabeth 1976,british north borneo 1889,c.v brooke 1930,c.brooke 1897,1893,..malaysia 1971 dan malaya and british borneo 1961...kalau mahu beli..kol saya..0138216339

    ReplyDelete
  68. Salam sye pon Ada duit syiling lama tapi tak tau nilai market duit lama...
    Blh bg infor tak?

    ReplyDelete
  69. Sye ada duit lama Singapore,Malaysia,Indonesia ,Thailand...
    Sye tak tau market duit tu..than sye bnyk duit 1$ syiling...

    ReplyDelete
  70. sy ad duit syiling 1 ringgit tahun 1971 ngan duit syiling elizabeth 50sen tahun 1969 jika minat leh email sy
    fir_ohh@yahoo.com

    ReplyDelete
  71. 10 sen tahun 1973 (1pcs)
    berminat??
    email : khairi2305@yahoo.com

    ReplyDelete
  72. Saya ada duit syiling yasin sesiapa yg berminat email saya sudin769@gmail.com

    ReplyDelete
  73. sy ad syiling 20sen tahun 1969,70,71,81,82....sapa berminat blh email sy d izz_crows@yahoo.com

    ReplyDelete
  74. Sy ade syiling 1969 yang x tebelah..yg tebelah 1967 50sen..syiling 1 sen 1976..rm5 dan rm 1..berminat wassup 0126352127

    ReplyDelete
  75. hai sy pn de syiling 50sen thn 73,77,78,79,80,81,82,83,84,86,87,88..sape2 yg brminat bole email sy d izzuddinridzuan@gmail.com

    ReplyDelete
  76. Sys ada duit syiling tahun 1948-1977
    5sen malaya 10sen malaya 20sen malaya 1ringgit 20thn merdeka 1ringgit peringatan kuala lumpur .sesiapa bermuna bleh cll sya 0123653667

    ReplyDelete
  77. Saya ada duit syiling 50 sen tahun 2015

    ReplyDelete
  78. Sy ada duit syiling setengah sen tahun 1940 ada sape2 nk beli bley call/wssp:017-7031512

    ReplyDelete
  79. sy ade duit siling utk di jual..
    tahun 1969 singapore 1 dollar
    tahun 1982 singapore 1 dollar
    tahun 1875 trade dollar
    kalu berminat hubung sy…
    0173558055

    ReplyDelete
  80. Saye de satu sen 4 segi thn 1940... sape nak msg 0176042236

    ReplyDelete
  81. Saya ada duit syiling rm 10 rancangan malaysia ke 3 1976 untuk dijual sesiapa berminat boleh hubungi 0199596731 harga boleh bincang

    ReplyDelete
  82. sy ade duit belah. berape klau sy jual???

    ReplyDelete
  83. Salam. kalau berminat boleh terus hubungi sy 017-7476420
    1) syiling RM5 sukan Asia tenggara ke XV tahun 1989.
    2) syiling 1 cent 1945 (george VI king emperor) Malaya
    3) syiling 20sen kerajaan Brunei (1977) sultan hassanal bolkiah
    4) syiling victoria quenn 1845 East India Company (Cent tak dapat dikenal pasti)
    5)syiling 1 POUND Elizabeth II D.G R.E.G F.D 1985 (I'M GWLAD PLEIDIOL WYF)
    6) syiling 2 pence Elizabeth II D.G. REG F.D 1987

    ReplyDelete
  84. Sy ada 50sen belah taun 68
    Elizabeth one pound taun 84.
    Spe nk leh call or sms 0129413135

    ReplyDelete
  85. Bagai mana pula dngn duit syling
    Kerajaan brunei.1978.10sen
    Hubungi aku 0105823215

    ReplyDelete
  86. Sy ada 20sen 81.68.67,
    Duit syiling sultan hassanal bolekiah brunei 10sen 1978.sapa mau hubungi 0105823215

    ReplyDelete
  87. Saya ada duit syiling 50sen berbelah saya jual rm12k. Harna boleh nego sampai letgo. Serius buyer only if interested please call/whatsapp 0198491019

    ReplyDelete
  88. Nk tnye ye duit syiling 50 puluh sen parit tahun 1969 harga berapa ye

    ReplyDelete
  89. saya ada duit syiling 5 sen 1961 queen elizabeth 2,tapi ada 3 jenis kan,boleh tolong explain?

    ReplyDelete
  90. email saya kalau boleh,tq akubudakalim@gmail.com

    ReplyDelete
  91. saya ada memiliki duit siling rm1 tahun , 1992 , siapa yg berminat boleh wechat saya ----> laila_awan98 , trma kasih .

    ReplyDelete
  92. Sy ade syiling 10sen malaya and british borneo 1957.same dgn merdeka tahun ini 57 taun

    ReplyDelete
  93. Call me untuk syiling 10sen malaya and british borneo 1957 0148456812

    ReplyDelete
  94. Saya duit 10sen 1968 1979 1982

    20sen 1967 1988 ada mina content Saya 01126091147

    ReplyDelete
  95. info tuan amat berguna untuk saya..tq

    join group ini jika ingin berjual beli.. https://www.facebook.com/groups/239074709627960/

    ReplyDelete