fakta-faktakesihatan

tepat pada sasaran

tepat pada sasaran
suasana menarik diBukit Broga 2012

Followers

LCD Tex


LCD Text Generator at TextSpace.net

Monday, February 14, 2011

kebaikan minum teh o suamTeh merupakan minuman yang sudah terkenal dengan luas di dunia. Minuman berwarna coklat ini umum menjadi minuman penjamu tamu. Aromanya yang harum serta rasanya yang sedap membuat minuman ini banyak di komersial. Selain itu, terdapat banyak zat yang memiliki dan banyak manfaat yang sangat berguna bagi kesihatan tubuh.

Bagi sesetengah kaum cina, mereka beranggapan bahawa kesihatan dan teh yang diminum mereka mempunyai hubungan yang sangat rapat. Selain itu, mereka juga mendakwa bahawa teh yang diminum dapat memperbaiki aliran darah keseluruh tubuh serta memperbaiki daya pemikiran dan mental mereka.

Teh juga dapat mempercepatkan tindak balas pembuangan alkohol serta bahan-bahan lain yang membahayakan di dalam badan kita sepeti lemak dan nikotin. Ia juga memberikan badan kita satu antibodi yang dapat meningkat sistem ketahanan tubuh kita untuk melawan penyakit.

Metabolisme pada tubuh serta menambahkan kandungan oksigen adalah salah satu khasiat teh. Selain itu, kerosakan gigi juga dapat dielakkan dengan kerap meminum teh. Dan yang paling penting sekali teh dapat mengekalkan awet muda.

Khasiat-khasiat tambahan teh,

a) Dapat melindungi tubuh dari sinaran panas matahari

b) Cepat menghilangkan haus

c) Menghilangkan sengal-sengal pada sambungan tulang-tulang

d) Membantu dalam sistem penghadaman.

No comments:

Post a Comment